Missie

Therapiepaardje is in 2017 gestart als non-profit organisatie. 

 

Wij vinden dat Therapiepaardje zonder enige twijfel een zinvolle organisatie is.

In 2017 hebben we 41 keer en in 2018 zelfs 104 keer diverse verzorgingstehuizen en instellingen en een ziekenhuis bezocht! Iets waar wij enorm trots op zijn.

 

Komende jaren willen wij Therapiepaardje nog professioneler op de kaart gaan zetten en daar is geld voor nodig.

 

Ten eerste gaan wij actief op zoek naar sponsoren en donateurs door middel van onder andere "vrienden van" , adopteer een therapie paardje en een ludieke "eenmalige donatie" aan te bieden waarmee je voor vast bedrag per maand kan doneren.

 

Ten tweede vragen wij een vergoeding van € 90,- voor therapiebezoeken.

Dit bedrag is gebaseerd op het solidariteitsprincipe, dat wil zeggen dat we bij de berekening ervan uitgegaan zijn dat wij ook een aantal bezoeken kunnen afleggen waar geen vergoeding tegenover staat.Therapeutische waarde

Al jaren hebben diverse studies aangetoond dat dieren, paarden in het bijzonder, van therapeutische waarde zijn.

De termen AAT (animal assisted therapy), AAI (animal assisted interventions), AAA (animal assisted activities), EAT (equine assisted therapy), AEL (equine assisted learning) en AEP (equine assisted psychotherapy zijn in vooral Amerika, bekende vormen van ondersteuning met dieren.

In 1999 werd EAGALA (the Equine Assisted Growth and Learning Association) opgericht als model voor de mentale hulpverlening.

 

In Amerika het gebruik van kleine therapiepaarden niet meer weg te denken uit met name ziekenhuizen.maar ook zorginstellingen, gehandicaptenzorg, psychiatrie en zelfs op schoolcampussen worden deze mini paarden ingezet om stress te verminderen.

 

In Nederland is het gebruik van therapiepaarden al wel bekend bij de gehandicaptenzorg, denk maar aan onder andere het huifkarbed. Ook zorgboerderijen en andere instellingen zetten steeds meer het gebruik van paarden in voor coaching om kinderen en volwassenen met bijvoorbeeld trauma te helpen, of bij bedrijfscoaching door middel van paardentaal.