Billy

Toen wij op 24 februari Siesa kwamen ophalen, zag ik Billy voor het eerst.
Van Dimphy had ik al wel het een en ander gehoord en trok mijn aandacht wel, maar niet erg dat ik er zelfs bijna Siesa er voor wou laten staan.

 

Billy, een brutale jonge hengst die ergens ook wel een heel klein beetje onzeker is.
De eerste ontmoeting in de kudde ging niet zo rustig als normaal.
Trappend naar de andere hengsten en luid keels brullend naar de merries liet Billy merken dat hij wel het mannetje was.

 

Na een intensieve week met Billy hebben we hem voorzichtig ingezet als Therapiepaardje en wonderbaarlijk toonde hij zelf veel affectie en interesse in alles wat bewoog.

 

 

 

 

 

Paspoort van Billy

 

Ras: AMHA

Geb: 26 mei 2016
Geslacht: Hengst
Hoogte: 74 cm
Kleur: Silver bay

Word graag ingezet bij:

Ouderen


Tot ons grote verdriet moeten wij mededelen dat Therapiepaardje Billy vanmiddag is overleden aan de gevolgen van Tetanus.

Tetanus wordt veroorzaakt door de bacterie Clostridium tetani. Paarden zijn erg gevoelig voor tetanus. Deze bacterie, die overal in de omgeving om ons heen voorkomt, produceert een neurotoxine (gifstof) wat zenuwbanen aantast waardoor spieren verkrampen. (bron: www.veearts.nl)

 

Billy heeft dit opgelopen doordat hij bloedend tandvlees in zijn mond had als gevolg van het wisselen van zijn tanden. Doordat hij wat pijn had van het wisselen, is hij met zijn mond over de grond gaan schrapen op zoek naar wat verlichting.
Tetanus zit overal in de grond en is zo dus in het bloedend tandvlees gekomen. Ondanks dat Billy ingeënt was, heeft de bacterie toch toegeslagen.

Het begon met een kaakklem, maar het ging snel van kwaad tot erger en binnen een paar uur kon hij al niet meer staan ivm verkrampte en verstijfde spieren.

 

Hij heeft nog heel dapper gevochten en een antiserum gekregen van de dierenarts. Helaas mocht dit niet meer baten. Hij ging zo snel achteruit en kon op het laatst bijna niet meer ademen. Toen is besloten om hem in te laten slapen. Zijn laatste momenten heeft hij doorgebracht met Therapiepaardje Woezel aan zijn zijde en in de armen van Hedwig en Annebé.

 

 

R.I.P. Billy 😢 26-05-2016 - 09-11-2019